2021-12

Het was een raar jaar. Op de valreep werd Max Verstappen wereldkampioen Formule 1. En natuurlijk hadden we ook dit jaar last van corona. Dagelijks zijn ook niet-virologen bezig met maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Voor onze cybersecurity kunnen we daarvan overigens een hoop leren.

Gebruik je een computer of mobiele telefoon thuis of op je werk? Dan kun je je in 2021 eigenlijk niet veroorloven om dat zonder hardwarematige firewall te doen. Zo’n firewall inspecteert alle verkeer (inkomend en uitgaand) en kan daarmee enorme problemen voorkomen, mits hij streng genoeg is afgesteld en mits je een beheerder hebt die proactief handelt. Als er misstanden zijn, wil je van je systeembeheerder een berichtje ontvangen dat je actie moet ondernemen. Nog mooier is als je hoort dat het kwaad is tegengehouden!

Ons nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt deze maand voor een ernstige kwetsbaarheid in “log4j”
https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2021/december/10/ernstige-kwetsbaarheid-in-apache-log4j

Dat zal de gemiddelde gebruiker niet zoveel zeggen. Voor techneuten is het een nachtmerrie. Een specifiek component dat werkt als technisch dagboek blijkt kwetsbaar, waardoor wildvreemden willekeurige software-code kunnen inbrengen in het systeem van een ander.

Dat kan ook u overkomen, tenzij u een firewall van ons bedrijf hebt. Dan hebben wij er al voor gezorgd dat het kwaadaardige verkeer wordt tegengehouden. Het kan daardoor zijn dat uw internet iets langzamer aanvoelt. Die vertraging blijkt een noodzakelijk kwaad.

Zo kunt u met een gerust hart het nieuwe jaar in!

Contact

Punt & Partners automatisering B.V.
Witte Paal 343
1742 LE Schagen
KvK Alkmaar 37087197
BTW-nummer NL808704382B01
Telefooon: +31 (224) 216-806
E-mail: info@aut.pp.nl
 Google Maps

Tweets